flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд запитів відповідно до вимог Закону України «Пр0о доступ до публічної інформації» I півріччя 2018 року

Розгляд запитів відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації»

Розгляд запитів на інформацію Луганським окружним адміністративним судом здійснюється відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

За І півріччя 2018 року до суду надійшло 14 запитів на отримання публічної інформації, з них:

По категорії запитувачів: фізичні особи – 12 запитів; об’єднання громадян без статусу юридичної особи – 3 запити;

За формою надходження: електронною поштою – 14, засобами поштового зв’язку - 1, із яких: 4 запити надійшли на адресу суду від Державної судової адміністрації України за належністю у відповідності до вимог ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації»; 3 запити надіслані «Судово-юридичною газетою» в особі головного редактора.

За результатом розгляду запитів:

- на 15 запитів надано запитувану публічну інформацію по суті порушених питань, в межах компетенції суду, зокрема, надано: контактні дані суду; інформацію щодо кількості суддів із зазначенням їх прізвищ, імен та по батькові; інформацію щодо надання службового житла; список суддів із повноваженнями та витраті на суддів, які не здійснюють правосуддя; кількість працюючих у суді; інформацію щодо фактичних видатків на оплату праці працівників апарату суду, суддів з розбивкою по періодам та категоріям посад; інформацію щодо стану розгляду адміністративних справ з урахуванням відкритих даних та порядок отримання онлайн розлучення із зазначенням, що до повноважень Луганського окружного адміністративного суду вирішення цього питання не відноситься тощо.

Усі запити на отримання публічної інформації опрацьовані у повному обсязі, належним чином, у встановлений законом термін. Відповіді надіслані на зазначені запитувачами у запитах електронні адреси (13) та/або вказані поштові адреси (2).

У звітному періоді випадків оскарження в суді рішень, прийнятих за результатами розгляду запитів на отримання публічної інформації не було.

З аналізу доступу до публічної інформації вбачається, що громадкість проявляє активність до суспільного життя у нашій країні в цілому, особливо до судової реформи в Україні, у тому числі, з приводу проходження суддями публічної служби на фоні внесених змін до діючого законодавства, шляхом посилення ролі діючих громадських і політичних об’єднань, а також зростання поінформованості суспільства щодо правових можливостей такого доступу. Наявність такого суспільного інтересу свідчить про громадський контроль за дотриманням законів, передусім суб’єктами владних повноважень, на захисті яких стоїть адміністративна юстиція.

З огляду на викладене, Луганський окружний адміністративний суд є прозорим та відкритим у своїй діяльності.

 

Відділ діловодства та обліку

звернень громадян (канцелярія)