flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Природний газ

Обґрунтування предмета закупівлі

 

(на виконання вимог пункту 4-¹ постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710 "Про ефективне використання державних коштів" (зі змінами))  

Інформація для оприлюднення (ідентифікатор закупівлі: UA-2021-09-21-007541-b)

1

Назва предмета закупівлі

Природний газ (код ДК 021:2015 09123000-7) Код ДК 021:2015: 09120000-6  Газове паливо

2

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Термін постачання -  до 31 грудня 2021року.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг споживання природного газу.

Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб об’єктів замовника, та враховуючи обсяги споживання переднього календарного року, становить

10 500 м .куб.  до кінця 2021 року.

Закупівля природного газу, технічні та якісні характеристики предмета закупівлі регулюються та встановлюються Законом України «Про ринок природного газу» від 09.04.2015 № 329-VIII (із змінами), постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг «Про затвердження Правил постачання природного газу» від 30.09.2015  № 2496 (із змінами) та інших відповідних нормативно-правових актів діючого законодавства.

У відповідності до пункту 31 частини 1 статті 1 Закону України «Про ринок природного газу» природний газ, нафтовий (попутний) газ, газ (метан) вугільних родовищ та газ сланцевих товщ, газ колекторів щільних порід, газ центрально-басейнового типу - це суміш вуглеводнів та невуглеводневих компонентів, що перебуває у газоподібному стані за стандартних умов (тиск - 760 міліметрів ртутного стовпа і температура - 20 градусів за Цельсієм) і є товарною продукцією.

Якість та інші фізико-хімічні характеристики природного газу, що передається замовнику (Споживачу) на межі балансової належності, повинні відповідати встановленим стандартам та нормативно-правовим актам.

Фізико-хімічні показники природного газу повинні відповідати вимогам міждержавного ГОСТ 5542-87 «ГАЗИ ГОРЮЧІ ПРИРОДНІ ДЛЯ ПРОМИСЛОВОГО І КОМУНАЛЬНО-ПОБУТОВОГО ПРИЗНАЧЕНИЯ. Технічні умови», та/або ТУ У 320.001.5864-033-2000 «Гази горючі природні родовищ України для промислового та комунально-побутового призначення».

Природний газ - суміш вуглеводнів та невуглеводневих компонентів, що перебуває у газоподібному стані за стандартних умов (тиск - 760 міліметрів ртутного стовпа і температура - 20 градусів за Цельсієм) і є товарною продукцією.

Інформація про газопостачальника повинна міститись у переліку (ліцензійному реєстрі НКРЕКП) суб'єктів господарювання, які відповідно до вимог Закону отримали ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, який розміщено на офіційному вебсайті НКРЕКП у розділі: Газ природний, нафта, нафтопродукти, аміак / Ліцензування / Реєстри ліцензіатів.

 Газопостачальник повинен забезпечити поставку природного газу на об’єкт замовника, Луганський окружний адміністративний суд, який знаходиться за адресою: проспект Космонавтів 18, м. Сєвєродонецьк, Луганської області.

 Послуги з розподілу природного газу сплачуються Споживачем. Оператор системи розподілу – АТ «Оператор газорозподільної системи «ЛУГАНСГАЗ». Оплата послуг з транспортування природного газу здійснюється через Постачальника відповідно до тарифів, встановлених НКРЕКП.

 Згідно Закону України «Про ринок природного газу», а саме статті 12: постачання природного газу здійснюється відповідно до договору, за яким постачальник зобов'язується поставити споживачеві природний газ належної якості та кількості у порядку, передбаченому договором; якість та інші фізико-хімічні характеристики природного газу визначаються згідно із встановленими нормативно-правовими актами; обов'язок постачальника забезпечити споживача інформацією про обсяги та інші показники споживання природного газу таким споживачем на безоплатній основі. Відповідно до статті 13 Закону України «Про ринок природного газу», споживач має право, зокрема, на: отримання інформації про загальні умови постачання та отримання природного газу належної якості та кількості, фізико-хімічні показники якого відповідають встановленим нормам.

 

3

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення

336000,00 (триста тридцять шість тисяч  гривень 00 копійок) грн. з ПДВ. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) природного газу за календарний рік (бюджетний період). При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився згідно з аналізом цін газопостачальників на природний газ на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі. До ціни природного газу включена вартість природного газу, закупованого газопостачальником, послуги з транспортування природного газу, націнка газопостачальника та всі визначені законодавством податки та збори.