flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо роботи судових електронних сервісів

31 січня 2022, 10:52

Луганський окружний адміністративний суд повідомляє, що 20 січня 2022 року Державне підприємство «Центр судових сервісів» оприлюднило інформацію про відновлення роботи сервісу «Електронний суд», яка була порушена внаслідок кібератаки, здійсненої в ніч з 13 на 14 січня 2022 року. Ще раніше підприємство повідомляло про відновлення роботи Єдиного державного реєстру судових рішень та вебпорталу «Судова влада».

Однак, автоматизована система документообігу у Луганському окружному адміністративному суді не забезпечує коректну роботу з даними сервісами, зокрема:

  • з 14.01.2022 не направляються копії документів з електронних справ до Електронних кабінетів учасників судового процесу;
  • з 14.01.2022 не здійснюється обмін даними з судами апеляційної та касаційної інстанції, внаслідок чого суд не може отримати повну інформацію про оскарження своїх рішень та про стан розгляду справ в судах вищих інстанцій;
  • з 14.01.2022 не відображається інформація щодо суду в закладці «Стан розгляду справ», «Список судових справ, призначених до розгляду», «Список автопризначених справ, що надійшли вперше», «Список апеляційних скарг» на вебпорталі «Судова влада».

За наявною в суді інформацією, Державним підприємством «Центр судових сервісів»  ведуться технічні роботи з відновлення коректної роботи сервісів, але строки їх завершення не відомі.

Водночас повідомляємо, що документи, подані через підсистему Електронний суд та засобами електронної пошти, до суду надходять та обробляються в звичайному режимі.